בוסטון ברייס ישראל

טיפים לשימוש – מחוך לעקמת

קיבלת מחוך מתקן לטיפול בעקמת או קיפוזיס? הנה מספר טיפים שישפרו את החיים שלך איתו, יגבירו את הנוחות בשימוש ויתרמו להשגת תוצאות: 

  1. מיקום על הגוף: 
    המחוך המתקן הותאם לגופך באופן שייצור השפעה מקסימלית על עמוד השידרה. יש להקפיד למקם אותו כך שהחלק הצר יהיה בדיוק על המותניים. זאת נקודת הייחוס שמבטיחה שאביזרי הלחץ – כריות לחץ במחוך לעקמת או תומכות קדמיות במחוך לקיפוזיס – ישבו בדיוק במקום.
    כשיושבים על כסא, חשוב להקפיד על ישיבה זקופה, כדי שהמחוך יישאר במקום ולא "יטייל" כלפי מעלה.
  2. שימוש יומיומי: 
    כדי למנוע גירויי עור או פריחה, לא שמים את המחוך ישירות על הגוף, אלא לובשים מתחתיו גופיה צמודה מכותנה, שתפריד בין המחוך לבין העור.
    ייתכן שבתחילת השימוש יופיעו כתמים אדומים בנקודות הלחץ של המכשיר. לא להיבהל, זוהי תגובה טבעית של הגוף ללחץ המופעל עליו. אם רואים כתמים אדומים, מחטאים את המקום  באמצעות אלכוהול רפואי כמה פעמים ביום, ולאחר מכן מורחים שמן לבנדר או שמן נבט חיטה. הטיפול הזה נועד לחזק את העור. רק לאחר הריפוי חוזרים להשתמש במחוך. 
    מומלץ לנקות מדי יום את צידו הפנימי של המכשיר בעזרת צמר גפן טבול באלכוהול 70%. ניקוי חיצוני ניתן לעשות באמצעות מגבונים לחים.
  3. הסתגלות
    אף אחד לא מצפה ממך להסתגלות מיידית. המכשיר מחזיק את הגוף ביציבה תקינה ומפעיל לחץ הכרחי בנקודות מסויימות, ולוקח זמן להתרגל לכך. ההרכבה מתחילה בצורה הדרגתית: מתחילים עם שעתיים ביום הראשון ומוסיפים כל יום שעתיים, עד שמגיעים לשימוש מלא של כ-20 שעות ביממה. ברגע שמצליחים להרכיב את המחוך למשך 8 שעות רצופות, מתחילים לישון איתו. 
  4. לעזור למחוך לעזור לך
    המחוך המתקן מפעיל לחץ מתמשך על חוליות עמוד השידרה ומונע את התקדמות העקמת. הצלחת הטיפול תלויה בגיל שבו קיבלת אותו, כמה מעלות יש לך, דרגת הבשלות של השלד במידרג שבין 0 ל-5 ובעיקר – מידת ההתמדה שלך. ככל שהשימוש במחוך יהיה עקבי יותר ולאורך יותר שעות, כך סיכויי ההצלחה יהיו טובים יותר. באופן כללי ההמלצה היא להרכיב את המחוך לכ-20 שעות ביממה, עד תום תקופת הצמיחה.
    אם יש לך מחוך לקיפוזיס עם תומכות קדמיות, מומלץ להגביר את הלחץ בהדרגה ככל שהגב הולך ומתיישר.
    לצד השימוש במחוך גב / חגורה מתקנת, חשוב לתמוך בטיפול ע"י חיזוק השרירים, באמצעות שחיה, התעמלות ופיזיותרפיה.
  5. מעקב וביקורת
    כ 3-6 שבועות לאחר שקיבלת את המחוך המתקן, תתבצע בדיקת מעקב אצל הרופא המטפל וצילום רנטגן  בתוך המחוך. הצילום מראה את התגובה של עמוד השידרה למחוך ומאפשר לבצע תיקונים ושיפורים אם נדרש. בהמשך יש לבצע ביקורות תקופתיות אצל הרופא בהתאם להנחיותיו ולפנות למכון האורתופדי המבצע בכל מקרה של בעיה או צורך בתיקונים והתאמות.
  6. חשיבה חיובית
    גם אם בהתחלה קשה לך, חשוב לזכור שהשימוש במחוך לעקמת הוא לתקופה מוגבלת, אבל ההשפעה החיובית שלו היא לכל החיים! לטיפול בעקמת במחוך מתקן / חגורת גב מתקנת יש אחוזי הצלחה גבוהים, וברוב המקרים הוא מצליח למנוע את התדרדרות העקמת עד למצב שמצריך ניתוח. 
דילוג לתוכן